למה חייב שמאות טרום רכישה

תחומי פעילות

למה חייב שמאות טרום רכישה?

רוכש בית, דירה או כל זכות אחרת במקרקעין אתה חייב בדיקה של שמאי מקרקעין מוסמך ומנוסה

במהלך עבודתנו אנו נתקלים לא פעם במקרים בהם נרכש נכס מקרקעין בלא בדיקת מומחה ולאחר מכן מתגלים פגמים משמעותיים העשויים להוריד לטמיון מאות אלפי שקלים, להלן מספר קטן של דוגמאות מהתקופה האחרונה:

רוכש בית, דירה או כל זכות אחרת במקרקעין אתה חייב בדיקה של שמאי מקרקעין מוסמך ומנוסה

במהלך עבודתנו אנו נתקלים לא פעם במקרים בהם נרכש נכס מקרקעין בלא בדיקת מומחה ולאחר מכן מתגלים פגמים משמעותיים העשויים להוריד לטמיון מאות אלפי שקלים, להלן מספר קטן של דוגמאות מהתקופה האחרונה:

  • י. רכש דירת דופלקס באשדוד המצויה בקומת הקרקע ובקומה ראשונה של בניין מגורים תמורה כ-2.2 מיליון ₪, לאחר הרכישה ביקש י. למשכן את הנכס לבנק תמורת הלוואה (לקחת משכנתא) לשם כך הופנה י. ע"י הבנק למשרדנו על מנת שנערוך דו"ח שומה עבור הבנק, בבדיקה שערכנו בתיק הבניין בעיריית אשדוד התברר כי קומת הקרקע נבנתה ללא היתר בניה וכי ע"פ ההיתר קומת הקרקע מיועדת לשמש כקומת עמודים מפולשת, כמובן שהבנוי שלא בהיתר הינו חסר ערך מפני שהוא עלול להיהרס ע"י העירייה ומשמעות הדבר היא כי הנכס שווה כחצי מיליון ₪ פחות מהתמורה ששילם י. עבורה.

 

  • א. רכש דירת מגורים בקומה השמינית של בניין מגורים ותיק בתל אביב, כעבור מספר שנים ביקש א. למכור את דירתו לגוף ממשלתי, בבדיקה שערכנו בתיק הבניין בעיריית תל אביב התברר כי הקומה השמינית נבנתה שלא בהיתר, כמובן שהעסקה לא יצאה לפועל ולא אינו ניתן למכור את הנכס במצב דברים זה.

 

  • ג. רכשה דירת מגורים בת 3 חדרים בבניין מגורים ותיק ברחובות, לאחר הרכישה בבדיקה שערכנו בתיק הבית המשותף התברר כי אחד מהחדרים שייך מבחינה משפטית לדירה אחרת בקומה.

 

  • ל. ונ. רכשו לאחר נישואיהם דירת מגורים בנתניה, כעבור שנים רבות בעקבות חלוקת רכוש בין ל. לנ. התבקשנו לערוך חוות דעת על דירת המגורים, בבדיקה שערכנו במסמכי התכנון של המקרקעין עליהם ממוקם הבניין התברר כי הבניין ממוקם על קרקע המיועדת לבנייני ציבור, כמובן שהדבר פוגע משמעותית בערך הדירה.

 

  • מ. רכש דירת מגורים בבניין מגורים ותיק בתל אביב, כעבור מספר שנים ביקש א. למכור את דירתו לגוף ממשלתי, בבדיקה שערכנו בתיק הבית המשותף התברר כי הבעלות של מ. רשומה על דירה בבניין סמוך וכי הנכס אותו מחזיק מ. אינו בבעלותו, כמובן שהעסקה לא יצאה לפועל ולא אינו ניתן למכור את הנכס במצב דברים זה.

 

  • פ. רכשה דירת מגורים באשדוד, בדירה בוצעה תוספת בניה על הגג ע"י המוכרים, פ. בדקה את תיק הבניין ונמצא כי הבנייה בוצעה בהיתר, אך בבדיקה שערכנו עבור הבנק בתיק הבית המשותף התברר כי מבחינה משפטית הגג הוא רכוש משותף השייך לכל דיירי הבניין ומשכך הבניה על הגג אינה בבעלות פ.
השארת תגובה

מאמרים שיכולים לעניין אותך

תחומי פעילות

"מוקשים" בעסקאות נדל"ן

במהלך עבודתנו אנו נתקלים לא פעם במקרים בהם נרכש נכס מקרקעין בלא בדיקת מומחה ולאחר מכן מתגלים פגמים משמעותיים העשויים להוריד לטמיון מאות אלפי שקלים,

למאמר המלא »
אשר בן ישי | שמאי מקרקעין - גאוגרף - מתכנן ערים - מגשר

מס שבח בפרויקט תמ"א 38

בבניין מגורינו מתבצע פרויקט תמ"א 38, האם ייתכן שנחויב במס שבח? ההתקשרות בין בעלי הדירות בבניין ליזם המעוניין לבצע בבניין פרויקט במסגרת תמ"א 38 הינה

למאמר המלא »
תחומי פעילות

בעלות במשותף

במקרה של מספר נכסים המצויים על אותה חלקה יש להסדיר את הבעלות באמצעות רישום בית משותף או באמצעות הסכם שיתוף
ללא הסדרת הבעלות כאמור אזי הבעלות של כלל בעלי הנכסים שעל החלקה היא משותפת על כל החלקה, משמעות הדבר היא כי לכל בעלי הנכסים בחלקה זכות משותפת בכל נכס בחלקה דבר היוצר קשיים במכירה, משכון (נטילת הלוואת משכנתא מהבנק) ועוד.

למאמר המלא »
גלילה לראש העמוד