בעלות במשותף

תחומי פעילות

במקרה של מספר נכסים המצויים על אותה חלקה יש להסדיר את הבעלות באמצעות רישום בית משותף או באמצעות הסכם שיתוף

במקרה של מספר נכסים המצויים על אותה חלקה יש להסדיר את הבעלות באמצעות רישום בית משותף או באמצעות הסכם שיתוף

ללא הסדרת הבעלות כאמור אזי הבעלות של כלל בעלי הנכסים שעל החלקה היא משותפת על כל החלקה, משמעות הדבר היא כי לכל בעלי הנכסים בחלקה זכות משותפת בכל נכס בחלקה דבר היוצר קשיים במכירה, משכון (נטילת הלוואת משכנתא מהבנק) ועוד.

תיק בית משותף – רישום בפנקס הבתים המשותפים

במקרה של בניית מספר יחידות על חלקה אחת, כגון בניין מגורים הכולל מספר דירות, בניין משרדים, מבנה ובו מספר חנויות ועוד, הסדרת רישום כל יחידה בטאבו נעשית באמצעות רישום הנכס בטאבו בפנקס הבתים המשותפים ורישים כל יחידה כתת חלקה, בתיק הבית המשותף קיימים שלושה מסמכים עיקריים, 1. צו של המפקח על הבתים המשותפים המורה לרשום את הנכס כבית משותף ומספור כל יחידה כתת חלקה נפרדת, 2. תקנון המסדיר את מערכת היחסים בין היחידות (תתי החלקות) השונות, 3. תשריט שבו משורטטת כל יחידה וגבולותיה והחלקים הצמודים לה, התשריט מאפשר זיהוי משפטי של גבולות הבעלות בתת החלקה זיהוי וסימון החלקים הצמודים לדירות דוגמת חניות, חצרות, גגות, מחסנים ועוד ורישום שייכותן, במילים פשוטות באמצעות התשריט ניתן לוודא כי הנכס המוחזק ע"י X הוא אכן בבעלותו באופן מלא.

גם במקרה של בית דו משפחתי המצוי על חלקה אחת מומלץ ביותר לרשום את הנכס כבית משותף, אמנם במקרה זה קיימת חלופה של עריכת הסכם שיתוף.

הסכם שיתוף

הסכם שיתוף מגדיר את זכויותיהם של בעלים שונים על חלקה אחת, בדרך כלל בהסכם מתואר מיקום הבית של כל צד בהסכם, ההסכם צריך לכלול תשריט שבו מסומן היכן הזכות של כל צד ע"פ ההסכם, על מנת לתת להסכם השיתוף תוקף שיחייב גם את הבאים בנעלי הצדדים בהסכם במקרה של מכירה, ירושה וכו' יש לרשום את ההסכם בטאבו.

 

השארת תגובה

מאמרים שיכולים לעניין אותך

תחומי פעילות

מקרקעין מוסדרים ולא מוסדרים

מקרקעין מוסדרים ומקרקעין לא מוסדרים – בישראל מתנהל מרשם מקרקעין (טאבו) שבו נרשמת הבעלות על כל נכס מקרקעין, על רישום הבעלות בנכסי מקרקעין מופקד האגף לרישום והסדר מקרקעין במשרד המשפטים.
לכל נכס מקרקעין מזוהה באמצעות מספר גוש ומספר חלקה, מספור הגושים והחלקות מתבצע באמצעות המרכז למיפוי ישראל (מפ"י).

למאמר המלא »
תחומי פעילות

"מוקשים" בעסקאות נדל"ן

במהלך עבודתנו אנו נתקלים לא פעם במקרים בהם נרכש נכס מקרקעין בלא בדיקת מומחה ולאחר מכן מתגלים פגמים משמעותיים העשויים להוריד לטמיון מאות אלפי שקלים,

למאמר המלא »
אשר בן ישי | שמאי מקרקעין - גאוגרף - מתכנן ערים - מגשר

רכישת קרקע חקלאית

רבים רואים ברכישת קרקע חקלאית כאפיק השקעה לטווח ארוך, מתוך ציפייה כי בעתיד ישונה ייעוד הקרקע מייעוד חקלאי לייעוד מגורים או מסחרי. מעבר לעובדה כי

למאמר המלא »
גלילה לראש העמוד